marți, 10 martie 2015

Tenisul

Feminin, la nivel mondial, va atrage iarăși privirile (și speranțele) noastre în această lună martie. După ce săptămâna trecută, Alexandra Dulgheru a jucat finala turneului WTA de la Kuala Lumpur, Indonezia, împotriva danezei Carolina Woznniacki, meci în urma căruia a urcat de pe locul 94 pe locul 72 în clasamentul WTA, domnișoara de onoare a tenisului românesc, Simona Halep, va participa, pe pământ american, la două turnee: Indian Wells (11-21 martie) și Miami (24 martie-5 aprilie).  Anul trecut, la Indian Wells Simona a jucat în semifinale, iar la Miami nu a participat.


Cu prezența anunțată a unor adversare puternice, cum ar fi Serena Williams (care revine în acest turneu după 14 ani), Maria Sharapova, Caroline Wozniacki, Ana Ivanovici, Eugenie Bouchard, Agnieszka Radwanska, Ecaterina Makarova ( cu care a avut anul acesta două meciuri importante, la Australian Open și la Dubai), Andrea Petkovic sau Lucie Safarova, acest turneu este o mare provocare. De fapt, la acest nivel, fiecare meci este o mare provocare, nu?  Turneul începe miercuri, Simona urmând să intre în competiție în turul al doilea. 

Doresc să vă spun și faptul că Simona Halep a fost desemnată jucătoarea de tenis a lunii februarie, întro anchetă desfășurată pe site-ul oficial al WTA. Mai mult decât atât, cea mai bună lovitură a lunii februarie  a fost tot a româncei noastre: punctul câșigat de Simona în meciul de la Dubai, împotriva slovacei Daniela Hantuchova. Felicitări, Simona! :)

Hai Simona! :)










11 comentarii:

  1. se contrureaza o cariera mai mult decat stralucita si ce-i drept, maxim de muncita...felicitari si bafta Simona! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. bafta domnisoarei de onoare al tenisului romanesc! imi place cum suna asta....:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca se va retrage de la acest turneu. Are un deces in familie si va veni in Romania probabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma refer la Indian Wells .

      Ștergere
    2. Știu, am citit în presă despre asta, dar, sincer, eu sper să nu se retragă ....

      Ștergere
  4. Felicitări, Simona! Hai Simona! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ...anul asta este favorita pana in semifinale.

    RăspundețiȘtergere