sâmbătă, 30 mai 2015

Piața

Unirii din Cluj este gazdă, week-end după week-end, a fel de fel de evenimente. A XIV-a ediție a Festivalului de Film Internațional Transilvania a început vineri seară, în centrul orașului care va fi, pentru o săptămână, capitala iubitorilor de film.


Deschiderea a avut parte de vreme bună și spectatori în număr mare (peste 2500, din spusele organizatorilor). Prezentatorul galei a fost Tudor Giurgiu, au fost invitați la microfon Emil Boc, în calitate de primar al urbei care găzduiește festivalul, Claudio Perez Paladino, ambasadorul Argentinei în România, Michael Stewart, consilier economic al ambasadei SUA în București, actorul Walter Donado. Filmul proiectat în deschidere în Piața Unirii Open Air a fost „Povești trăsnite”, în premieră în România, o comedie nominalizată la Oscar, o parodie argentiniană despre atitudinile cotidiene: corupție, birocrație, șantaj, atitudinea șoferilor în trafic, infidelitate. Filmul va intra rula în cinematografele din România din 12 iunie, iar trailerul vi-l propun mai jos:






8 comentarii:

  1. Și ce preț va plăti filmul la intrare?
    Sau dacă va rula nu va mai avea nevoie de acces? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cătălin, mulțumesc, oboseala nu este o scuză pentru scrisul aiurea! :)

      Ștergere
  2. Numai evenimente frumoase la voi în oraș. ..;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, se petrec mult mai multe lucruri care ar merita menționate, dar nu reușesc să scriu despre fiecare! :)

      Ștergere
  3. Fain eveniment! In fiecare an citesc cu placere despre TIFF. Odata tot o sa vin la Cluj in perioada festivalului. Musai! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la an la an este tot mai apreciat ecst eveniment și numărul vizitatorilor este în creștere!
      Ești binevenit! :)

      Ștergere
  4. ei vezi ca ai facut si o recomandare de fiml? ☺
    eu am vazut deja "Relatos salvajes - Wild Tales" ☺ Este un film... mai altfel, un film care grupeaza mai multe filmulete; fiecare prezinta situatii atât de ciudate, ca pur si simplu te lasa cu gura cascata! este cea mai ciudata drama-umor negru pe care am vazut-o vreodata! Nota mea: 9 ☺

    RăspundețiȘtergere