vineri, 22 februarie 2013

Jumătatea

                      De măsură nu este cea mai bună atitudine pentru tinerii aflaţi la început de drum . În adolescenţă există frământări mari în legătură cu profesia şi cariera pe care o va urma fiecare . Nici unul dintre tineri nu trebuie să trateze această problemă întro manieră specific românească : ,,lasă că merge şi aşa !" . Că nu merge ! Lor trebuie să li se vorbească despre cutezanţă . Îndrăzneala de a-ţi propune ţeluri înalte te ajută să devii un învingător !
                      Este mare vâlvătaie zilele astea cu pensiile militare . Şoferul de corabie a fost un bun exemplu în ceea ce priveşte asmuţirea unor categorii profesionale (sociale) împotriva altora . Seminţele plantate au dat roade .Să mă explic : la un post de televiziune se vorbea cu foc despre recalcularea pensiilor militarilor . Un domn (îl numesc aşa deoarece regulile de politeţe mă obligă) pe nume Pricină , colonel în rezervă , fost jurnalist al armatei române , îi ponegreşte pe subofiţeri . Îl dă exemplu pe unul dintre ei , care ar fi păzit toată cariera lui trei lăzi cu cartuşe si două lăzi cu grenade .
Ocupaţie deloc periculoasă . Şi fără însemnătate în comparaţie cu comandantul unităţii (cazărmii)  , care era general . Şi totuşi , la trecerea în rezervă , subofiţerul a primit o pensie mai mare decât generalul . Voi puteţi înghiţi o asemenea gogoaşă ?  Greu de crezut . Subofiţerul nu a făcut nimic ilegal . Mai mult , în comisiile care pun la cale normele legale este exclusă prezenţa subofiţerilor .
                      În altă ordine de idei , despre demnitate o fi uitat domnul respectiv ? Că sigur a scris despre ea pe când era jurnalist militar . De ce îi terfeleşte pe foştii săi colegi ? Armata nu mai are nevoie de această categorie de militari ? Ar fi interesant de aflat , în aceeaşi direcţie a discuţiei , de ce şi-ar mai dori cineva să devină subofiţer . După cum reiese din poziţia domnului Pricină , nu sunt prea apreciaţi sau munca lor prea importantă . Şi totuşi pun întrebarea : armata ar putea funcţiona fără subofiţeri ?
                      Aviz tinerilor : nu umblaţi cu jumătăţi de măsură ! În toate domeniile trebuie să ţintiţi la vârf ! Ofiţerii sunt mai bine plătiţi decât subofiţerii , medicii decât asistentele , comisarii dacât agenţii ! Şi statutul social este altul !
                     O problemă totuşi rămâne : trufia !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu