luni, 11 noiembrie 2013

Ghișeul

                     Electronic, virtual, la care avem acces 24 de ore din 24 pentru plata taxelor și impozitelor locale, a amenzilor(neplăcute momente, e drept!), fără funcționari morocănoși sau fără chef de lucru(sunt oameni și ei, tocmai a picat copilul examenul de bacalaureat, spre exemplu!), este functional în România de mai multă vreme. Ghișeul.ro este locul unde, cu puțină pricepere și bani în contul atașat cardului cu care dorești să faci plata, îți poți rezolva obligațiile de plată pe care le ai către comunitatea locală, fără a fi nevoit să te deplasezi nicăieri, să stai la cozi care parcă sunt tot mai lungi, să ceri învoire de la șefi pentru a te încadra în orarul de funcționare al instituțiilor care colectează aceste taxe și lista beneficiilor ar putea continua. Unul dintre chinurile de care scapi este și acela al suportării căldurii înăbușitoare(doar pe perioada iernii, desigur!) din încăperile unde lucrează cei care încasează dările, fapt justificat întro oarecare măsură: doar n-o să stea îmbrăcați cu paltoanele, nu?
                    Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (www.ghișeul.ro) este securizat la standarde înalte în ceea ce privește tranzacțiile bancare și are, printre altele, următoarele avantaje:
               Confort, rapiditate și independență geografică și temporală (posibilitatea
achitării taxelor și impozitelor locale oricând şi oriunde v-aţi afla); 
               Siguranță asigurată de un site securizat la înalte standarde privind
tranzacțiile cu cardul pe internet;
               Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile
deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității
administrativ teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea;
 
               Plata amenzilor, atăt la jumatate din minim, în termenul de 48 de ore,
cât și ulterior;
                Nu se percepe comision.
                În ceea ce mă privește, plătesc impozitele locale direct pe site-ul primăriei Cluj Napoca, într-un sistem asemănător din 2010 și vă pot mărturisi cu mâna pe inimă că nu îmi este dor de birourile arhipline și de toate persoanele care efectiv se freacă de tine, în dorința de a strânge rândul, să nu cumva să intre cineva în față!(oare o să scăpăm de acest simptom al cozii vreodată?). Studiind site-ul despre care v-am scris mai sus, am constatat cu plăcere că și primăria Clujului este parteneră, așadar iată că am o a doua opțiune la îndemână. Știu că în timpul pierdut la coadă nu poți muta munții din loc, dar, spre exemplu, dacă vezi un film fain, așezat comod în fotoliul personal sau de la cinema, tot ești mai câștigat.
                 Dacă printre cititorii acestor rânduri este careva care locuiește în Sectorul 3 din București, să știe că până la sfârșitul anului 2013 are posibilitatea câștigării prin tragere la sorți, lunar, a unui telefon (Samsung Galaxy S4 Mini) și la sfârșitul campaniei, tot așa, cu voia sorților, o tabletă Samsung XE500T1C-A01RO Z2760 64GB WIN8. Tot ce are de făcut este să-și activeze contul pe ghiseul.ro după metodologia expusă chiar acolo, pe pagina despre care tot scriu aici.          
                Și pentru că plata de taxe și impozite nu este o ocupație prea plăcută, o să încerc totuși să vă provoc un zâmbet: năvăliți, oștenii mei! :))

                 Sursă informații.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu