duminică, 19 octombrie 2014

Turneul

Campioanelor (sau WTA Finals) este un eveniment major în lumea tenisului și unul special pentru România: după 16 ediții (1998, Irina Spîrlea), o româncă participă la această confruntare sportivă destinată celor mai bine clasate jucătoare de tenis din lume. Așa cum sunt sigur că deja ați ghicit, sportiva noastră este Simona Halep:


No bine, no! Îmi face mare plăcere să o felicit pe domișoruca Halep pentru alinierea la startul competiției și să-i urez mult succes! Sistemul de joc nu este unul eliminatoriu, așa cum sunt de obicei competițiile din tenis. Jucătoarele se împart în două grupe de câte patru și fiecare joacă cu fiecare din grupa sa. Primele două din fiecare grupă se califică în semifinale. Tragerea la sorți a grupelor a avut loc sâmbătă, 18 octombrie și adversarele Simonei sunt, în prima fază: Serena Williams, Ana Ivanovic și Eugenie Bouchard! WOW! 

Competiția se desfășoară la Singapore în perioada 20-26 0ctombrie, iar această a 44-a ediție va fi transmisă în România de Digi Sport. Drumul către Singapore, în general arată așa:



Simona a declarat:
„A fost visul meu să particip la Turneul Campioanelor și un obiectiv încă de la începutul anului. Sunt fericită că voi avea ocazia să particip alături de cele mai bune jucătoare din lume!”
„Sunt foarte fericită! Încă de anul trecut de la Sofia, obiectivul meu a fost să mă calific și să joc acest turneu.Voi lupta pentru fiecare meci și mă voi bucura de fiecare moment!” Exact așa cum ne-a obișnuit! Drumul Simonei spre Singapore arată așa:




Multă baftă, Simona! :))



















8 comentarii:

  1. Cand ai un serviciu catastrofal, in comparatie cu celelalte jucatoare din Top 10, si esti si cea mai pitica, doar norocul te poate duce in semifinale. Dupa cum isi tine mana in fotografie se pare ca deja a inceput sa o doara un picior, ca de obicei... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimeni nu-i perfect .... Eu îi doresc succes! :)

      Ștergere
    2. De succes are nevoie Irina Begu, la Moscova... ;)
      La Singapore, "vedeta" din Constanța este ieșită din formă...

      Ștergere
    3. De acord în ceea ce o privește pe Begu: mult succes, Irina!

      Ștergere
  2. orice competitie sportiva internationala aduce fata în fata cei mai buni sportivi/echipe ale lumii si doar privind din aceasta perspectiva, faptul ca Simona este înscrisa, este o mare onoare si un deosebit succes! Cât priveste competitia, multi multi factori sprijina un sportiv spre victorie si deci... nimeni nu poate sti cine va câstiga. Simona are sanse 100%!
    Multă baftă, Simona!

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona a spus același lucru: este onorată să participe! :)
    Suntem deja doi susținători!
    Cine se mai alătură? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. mie tare imi place fata asta! o admir pentru ambitia ei...
    este superba oricum....!
    multa bafta ii doresc!:)

    RăspundețiȘtergere