luni, 31 ianuarie 2022

Actualitatea

 Nefardată.



                                                          Sursă foto.

Ar fi de râs dacă nu este de plâns.  Meritocrația nu este, de multă vreme, la ea acasă pe plaiurile mioritice. Habar n am cum este prin alte locuri de pe planetă, dar, îndrăznesc să spun că, vorba unui contemporan, niciodată nu a fost să nu fie cumva....
Națiunea (din care și eu fac parte) are nevoie de o reformă profundă în educație, pornind de la cei șapte ani de acasă și terminând cu studiile doctorale, așa cum sunt cele sugerate mai sus.

În altă ordine de idei, sunt mare fan al revistei Dilema Veche. Voi ce citiți? 






7 comentarii:

  1. Prefer să răspund la acea altă ordine de idei. ;)
    Pe vremuri eram abonat și citeam câte 8-10 ziare și reviste. Acum primesc doar ziarul Graiul Maramureșului, revista Nord Literar și... programul tv. Vremuri sărace și în această privință.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum am tras un ochi pe Graiul Maramureșului (online, desigur)!

      Ștergere
  2. Incepe sa fie si la altii tot ca pe la noi... Si in Italia, si in Franta, ca exemple, jurnalistii cauta sa afle ce studii (daca) au unii ministri de la ei...
    In mod constant nu mai citesc reviste si/sau ziare - cate un articol, din cand in cand (in diverse), cand mi se "recomanda" vreunul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă așa stau lucrurile, îți recomand (cu voia ta, desigur) Adina Popescu și Horia Corcheș în Dilema mai sus precizată!

      Ștergere
    2. Multumesc pentru recomandare. Am aruncat o privire, mai mult la titluri; imi plac temele pe care le abordeaza.

      Ștergere