vineri, 11 octombrie 2013

Oamenii

                       Percep realitatea în mod diferit şi asta nu este o chestiune ieşită din comun. Faptul că suntem diferiţi este binecunoscut şi absolut firesc este să putem avea păreri diferite şi mai ales, să ni le putem exprima liber. Mare lucru, aşa-i?
                      În zorii unei zile de sâmbătă din acest octombrie, un accident groaznic s-a petrecut întro mică localitate din apropierea unui oraş din sudul ţării. Un autoturism Audi s-a izbit cu o viteză uriaşă de parapeţii metalici de pe marginea drumului şi a ras tot, inclusiv doi stâlpi pentru iluminat public. Mașina a fost efectiv distrusă, în totalitate. Șoferul a murit pe loc. Aici începe cu adevărat povestea mea, una tristă din păcate.
                      Oamenii vorbesc despre viteză mare în momentul accidentului, întro curbă. Se spune că acul vitezometrului era blocat la peste 2ookm/h. Un om normal așa conduce? Cu siguranță nu, cu excepția unuia care este deja mort, doar că el nu știe, încă. În față în dreapta stătea o tânără de doar 20 de ani(doar 19 după unii) care a murit la spital. Pe bancheta din spate erau alte două personae care au scăpat cu viață, din fericire.
                      Individul era un personaj cunoscut în zonă, fapt care a generat o mulțime de regrete pentru trecerea sa în neființă. Pe paginile de socializare au apărut tot felul de mesaje de condoleanțe, în care se vorbește la superlativ despre cât bine a făcut tuturor celor din jur, întotdeauna. Curios lucru, nu se prea înghesoaie nimeni să transmită aceleași condoleanțe familiei tinerei care a fost ucisă de individul despre care vă scriu. În spatele calculatorului este relativ ușor să spui cât de săritor a fost ucigașul în timpul vieții. Habar n-am dacă aceleași persoane ar fi capabile să le spună aceleași lucruri de laudă familiei tinerei, față în față. Sau poate nu transmit mesaje în ,,on line" din cauză că familia fetei locuiește undeva la țară ? Posibil .....
                      Nu contest dreptul nimănui la opinie. Stau și mă întreb dacă nu cumva toată această compasiune este îndreptată întro direcție greșită  și dacă nu cumva modul de gândire al societății este puțin anormal, dacă îmi este permis să spun așa. Nu mi-am propus să contest dreptul nimănui să spună ceea ce crede de cuviință . Eu pun un semn de întrebare doar asupra a ceea ce spun unii .... .  Răsfoind iarăși paginile cu informații legate de tragicul eveniment, aflu că tipul avea o problemă și cu carnetul de conducere : i-a fost anulat/suspendat cu ceva vreme în urmă, desigur pentru bună purtare în trafic.
                       Există oare învățăminte în această întâmplare? Eu zic da! Pentru șoferi: NU faceți ca el ! Pentru ceilalți : aveți mare grijă în mașina cui vă urcați !

                       Sursă .
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu