miercuri, 4 decembrie 2013

Filmul

                    Românesc a avut întâietate, duminică seara, după cum era și firesc de ziua națională, pe HBO. Pe lângă premiera serialului  ,,Râmâi cu mine'' , am avut ocazia să văd ,,Câinele japonez", un film fain din 2013, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu. Cu Victor Rebengiuc în rolul principal, avem ocazia să vedem încă o data că fiecare vârstă își are propriile roluri, ele trebuiesc doar găsite.

 
 
                      Eroul filmului, domnu' Costache, și-a pierdut soția și tot ce a avut în timpul  unei inundații. El este singur de acum și grație actorului Victor Rebengiuc, ne este înfățișat (aș îndrăzni să spun) ca un Moromete din zilele noastre: taciturn, deloc amabil cu consătenii săi, deosebit de grijuliu cu pământul său, pe care refuză să-l vândă unui întreprinzător care era un prieten al primarului.
 Viitorul sumbru se schimbă în momentul în care fiul său, inginer constructor în Japonia, vine în vizită însoțit de soție și băiețelul în vârstă de șapte ani. Relațiile între ei se restabilesc cu greu și, odată depășit momentul critic, viața pare altfel.
                      O să vă las pe voi să vedeți sfârșitul emoționant, în care Costache devine, cu adevărat, bunicul nepoțelului japonez.
 

 
                      Filmul adresează un mesaj emoționant tuturor celor care au familile împărțite de-a lungul și de-a latul Pământului și face apel la tot ce este mai bun în oameni.
 
                       Sursă fotografii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu