duminică, 8 decembrie 2013

Profesorul

                    Gheorghe Bănuţă predă cursuri de bune maniere la Clubul Elevilor din Câmpulung, de 12 ani. A scris şi un manual, iar dorinţa lui cea mai mare a fost să îl vadă tipărit. "Ghidul Manierelor elegante pentru adolescenți", a fost publicat de Digi24 și va ajunge la cât mai mulţi tineri. Pentru că Gheorghe Bănuţă crede în România civilizată!

 
 
                       Gheorghe Bănuță predă lecții de bune maniere la Clubul elevilor din oraș. Cum a început însă totul? A fost profesor de liceu și a înţeles că adolescenţii au nevoie de sfaturi practice, nu doar de teorie. Așa că a înfiinţat un cerc de bune maniere şi de viaţă pentru adolescenţi, unic în ţară. Cursul durează un an şi este gratuit. Tinerii sunt învăţaţi cum să se poarte. La final de an, ei primesc un test.
                       „E un curs pentru cei de 15-16 ani, atunci ei trebuie sa fie pregatiţi pentru viaţă, să-şi ia zborul în societate, eu le ofer o punte sa se duca în lumea reală. (...) Aici e momentul, când au cea mai mare nevoie de a fi ajutaţi, pentru că adolescenţa e o perioadă foarte frumoasă, dar acum se iau marile decizii pentru viaţă şi ei sunt în situaţia în care sunt fie neinformaţi, fie nu sunt ajutaţi. Şi cursul ăsta le ofera un prieten. Cea mai mare satisfacţie este că pot sa le transmit, să îi ajut, să îi îndrum, să fie altfel decât majoritatea adolescenţilor, să fie ei înşişi, să nu mai fie ca o turmă dirijată de la o telecomandă, uşor manevrabilă pentru oricine, să ia în frâu viaţa asta şi sa o schimbe în bine”, spune profesorul.
 
              Aceste rânduri nu se doresc a fi o reclamă a postului de televiziune menționat în ele, ci un omagiu adus celui despre care sunt scrise. Domnu' profesor, jos pălăria! Mă înclin în fața dumitale și vin și spun cu tărie că încă mai avem o șansă să trecem cu bine peste vremurile de restriște. Da, am făcut copy/paste la frazele scrise de altcineva pentru simplul motiv că nu știu ce aș fi putut scrie eu mai bine, dar am ținut cu tot dinadinsul să vă spun și vouă despre bravul profesor! Cu speranța că nu mă veți bombăni prea tare pentru lipsa de originalitate, închei aici! A, și dacă știți și voi fapte similare, sunteți invitații mei să le scrieți chiar aici, la comentarii!      
 
 
               Sursă foto și informații. 
                        
 
 
                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu