joi, 3 martie 2022

Masca

Noastră cea de toate zilele continuă să fie în centrul vânzărilor la prețuri exagerate în farmacii. Atenție, nu în benzinărie, aeroport sau pe Lună, ci în farmacie, adică fix acolo unde te aștepți să găsești absolut tot ce îți trebuie ca să fii bine și sănătos, la prețuri acceptabile, ca să nu zic mici. 



La majoritatea comercianților mari se găsesc măști, în pachete/plicuri/cutii la un preț decent: 40 de bani bucata. La farmacie prețul lor nu scade sub 1 leu, adică de 2,5 ori mai mult. Trist este faptul că adeseori nu ai de ales și intri în jocul lor. La farmacia inimii (era să zic rinichiului domnului comediant) este așa cum am scris, am întrebat și la altele și lucrurile stau tot la fel. 
Suntem bombardați tot timpul cu reclame la medicamente/dispozitive medicale/suplimente alimentare, de parcă ne naștem, trăim (și murim) bolnavi. Cum să nu te tratezi după ureche sau după goagăl, când peste tot în jur, la îndemână, ai reclamele care aproape te fac să crezi că ai toate bolile din lume?
Cu ceva vreme în urmă mergeam (și uneori stăteam) des în Italia. Am observat că acolo, în farmacii, lumea nu stă înghesuită buluc să ia medicamente. Două concluzii logice: ori ei sunt mai sănătoși, ori noi suntem mai proști. Că veni vorba, oare în Italia cât costă o mască și câte poți cumpăra din salariul minim pe economie (ca să pastrăm proporția puterii de cumpărare)? La noi ar fi un rezultat de 1524 de bucăți mască de la farmacia rinichiului inimii.

12 comentarii:

  1. De parcă ăsta ar fi singurul lucru cu fundul în sus din țara asta! :( Vai de capul nostru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nici pe de parte.... am scris asta pentru că asta mi s a întâmplat de curând, ca să zic așa....

      Ștergere
  2. Ce sa zic...? Cum, altfel, se pot imbogati unii? Oh! Ce rea sunt! Cele din farmacii sunt "valabile", de "calitate", "verificate", deci mai scumpe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat despre medicamente... Italienii nu sunt mai sanatosi. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Acolo, o femeie care dă cu mătura are salariul unui angajat cu vechime pe studii superioare în România... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi s a părut că ei au o altă atitudine față de muncă, una a responsabilității.... nu se omoară să se facă toți absolvenți de studii superioare, nu le este rușine să muncească, dar, în egală măsură, nimeni nu se uită cu aer de superioritate la cei ce muncesc, indiferent de domeniul de activitate.

      Ștergere
  5. Si nici macar nu sunt sterile. Am vazut pachete pe care scria ca nu sunt de uz medicinal. Usor, usor s-au razgandit. Totul este pentru profit. De ce crezi ca se prelungeste pelteaua? Sa nu ne surprinda urmatoarele decizii.
    Prin 2017 am vazut un pret la cutii cu masti care erau normal in farmacii: 25 ron pentru 100 bucati. Repet. Intr-o farmacie.
    Asa ca nu ma mai surprind nesatulii astia!

    Seara buna, Gigi! Sa nu ne enervam, dar sa observam...

    RăspundețiȘtergere
  6. După cum zice și bancul ”când vezi atâtea reclame la medicamente, nici nu mai știi ce boală să-ți alegi” :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmmm, cred că predomină afecțiunile osoase, diareile și flatulența, conform reclamelor! :)

      Ștergere