luni, 28 martie 2022

Planeta

Pe care trăim este una foarte faină și puțini dintre noi au ocazia să o vadă, în realitate, așa cum arată ea de undeva din exterior/de la o distanță suficientă pentru a o cuprinde în câmpul vizual. O replică faină a Terrei a fost expusă pentru publicul larg în weekendul care a trecut la Gădina Botanică din Cluj.


Este vorba despre o mai veche cunoștință, creată de britanicul Luke Jerram, instalația luminoasă cu o greutate de aproximativ 100 kg și un diametru de 7 metri este o fidelă reproducere a suprafeței planetei la o scară de 1 la 1,8 milioane, cu alte cuvinte unui centimetru al replicii îi corespund 18 km în realitate.



Expunerea în Romania a acestei instalații luminoase se face prin intermediul festivalului ,,Lights on Romania" și de data aceasta a avut și o latură umanitară: vizitarea s a făcut în schimbul unei donații (minime recomandate de 10 lei) care a ajuns la Asociația O Masă Caldă în scopul finanțării meselor acordate refugiaților ucrainieni care trec prin gara Cluj Napoca.


E fain la Cluj, tot timpul sunt evenimente la care poți participa, doar să vrei (și să poți alege între ele)!











12 comentarii:

  1. Ahh, păi trebuia să te duci seara, pe intuneric să faci fotografii. :) Trimite bila aceea luminoasă și la București s-o văd și eu de aproape. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata spectaculos. Ar fi interesant sa ramana acolo. E un punct de atractie deosebit.
    Multumesc Gigi, pentru noutate. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A mai fost expusă în Cluj cu ceva vreme în urmă, o să caut foto de atunci.

      Ștergere
  3. Si mie-mi place cum arata bila!
    Chiar ca e ceva inedit! Multumesc pentru imagine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Merită văzută de aproape, mai ales noaptea. Și de luat aminte cum să o păstrăm frumoasă.

    RăspundețiȘtergere