luni, 7 martie 2022

Ratotă

Este cuvântul pe care vi l supun atenției azi, și care vrea să fie supercunoscuta papară.


Amatori de ouă sau nu, oamenii altor generații din Transilvania, Banat sau Maramureș au preluat cuvântul din maghiarul ,,rantotta". Mie îmi plac ouăle fripte, voi cum stați la acest capitol?


8 comentarii:

  1. Stau foarte bine. Ieri a început Postul Paștelui. Nu mai mănânc ouă vreo 6 săptămâni. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici papara nu folosesc pentru oua. Eu o stiu ca omleta!
    Cate cuvinte noi pentru mine! Acum ca intrebi, nu stiu in ce ordine sa pun modurile de preparare. Toate au 'farmecul' lor!
    Multumesc, Gigi pentru noutate!
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca să zic așa, papara este o ....omletă răvășită, la propriu! :)

      Ștergere
  3. Nu stiam de ratota! Am citit pe undeva ca in Banat ii mai zice "caigana" sau "gaigana"... (sau la omleta ii zice asa?!) Noh! Nu mai stiu sigur! Ooof! :)
    Imi place si papara, si omleta - cred ca mai mult omleta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am auzit de această variantă a ouălelor fripte! :)

    RăspundețiȘtergere