sâmbătă, 8 februarie 2014

Extrem

                    De rar se întâmplă să vezi politicieni stând la coadă. Cu totul deosebită este situația în care un fost prim-ministru al României și actual primar al Clujului (Emil Boc), urmat la mică distanță de o doamnă deputat (Aurelia Cristea) din partidul principal aflat la putere se găsesc la același rând. Sau nu? Poate că nu!

 
 
                     De fapt, cred că ăsta este un semn de normalitate. Cei doi politicieni au participat, ca simpli cititori, cetățeni, la un eveniment, la Librarium Universității din Cluj Napoca, cu ocazia lansării de către Adelin Petrișor a cărții sale Țara cu un singur gras. Nu pot să nu remarc faptul că nici gazdele, nici organizatorul și nici invitatul nu au făcut caz de prezența acestora în sală, lucru absolut lăudabil.
 
 
 
                     Un comportament absolut decent, zic eu, care îmi dă speranțe că lucrurile merg spre o direcție bună. Cu o educație civică la care se adaugă zilnic fapte din societatea în mijlocul căreia trăim putem ajunge departe: putem fi mai buni, mai responsabili, mai cinstiți, așa cum ne dorim pentru copiii noștri, chiar și pentru noi, dacă nu va fi prea târziu. Sper că obedienții au înțeles mesajul meu și se vor rușina singuri, fără a fi necesar să le atragă cineva atenția!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu