luni, 24 februarie 2014

Pedro

                     Este numele sub care era cunoscut căpitanul Tiberius Petre de către toți camarazii de arme în mijlocul cărora ducea acțiuni de luptă pe frontul din Afganistan în anii 2008-2009. Din păcate, a fost primul român care a murit în luptă directă, în 2009, de la al doilea război mondial încoace. Eroul a plătit cu viața pentru ca noi, ceilalți, să beneficiem de liniștea și securitatea militară oferită de alianța cu cei puternici. A făcut parte din trupele speciale române care au luptat alături de Beretele Verzi pentru capturarea liderilor talibanilor, în cadrul unor operațiuni secrete. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
                      Cu siguranță vă întrebați ce mi-a venit să scriu azi despre eroul Pedro. Ei bine, explicația este simplă: am terminat de citit cartea lui Adelin Petrișor: Războaiele mele.




                      Printre capitolele care trec în revistă deplasările sale în cele mai fierbinți locuri ale lumii civilizate și întâlnirile cu figuri importante ale lumii de la sfîrșitul mileniului doi și începutul mileniului trei, am găsit și relatări despre întâlnirea acestuia cu căpitanul român, în Afganistan, în 2008. Mai mult, în 2009 Adelin a făcut un reportaj dedicat lui Tiberius Petre, Ultima misiune.
                      Pedro, fie-ți tărâna ușoară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu