sâmbătă, 15 martie 2014

Încurcătură

                    Grozavă la serviciu: este ziua de naștere a unuia dintre șefi, să trăiască, la mulți ani! :) Deși pare un început promițător, urmarea este de-a dreptul catastrofală: unii dintre cei peste care este sărbătoritul șef se trezesc cu un coleg care aduce o plasă cu două sticle de suc, covrigei și alune, pahare și farfurii de unică folosință, însoțite de următorul mesaj:
                     - M-a trimis șeful să vă dau câte un suc de ziua lui!
                     - .......
                     - No, unde să le pun?
                     Mirare maximă. Luați prin surprindere de gestul bizar, oamenii nu știu ce să răspundă. Unii sunt indiferenți, dar de rușine nu zic nimic; alții se simt jigniți de gestul aparent bine intenționat, dar total neinspirat: cum adică să trimiți pe altcineva să le ofere colegilor de serviciu un pahar de suc de ziua ta, atâta timp cât și tu ești la serviciu? Are vreo importanță că locurile lor de muncă sunt plasate sub al tău, că ești șeful lor? Dar, oare, în același mod ai procedat și față de șefii tăi?  Este în mod clar un gest făcut din obligație și nu un moment plăcut în care să le dai celoralți prilejul să-ți ureze, în mod tradițional, la mulți ani!
                     Chiar nu știu ce să spun despre un asemenea comportament. Poate fi generat de tinerețe, de lipsa experienței lucrului în echipă, de ce nu, posibil o mică problemă de educație..... . Cred că nu te poți purta cu oamenii așa cum ție nu ți-ar plăcea să fii tratat. Sau nu contează asta? Putem spune că bunul simț și omenia sunt pe cale de dispariție?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu