luni, 21 martie 2022

Pandemia

De coronavirus ne a schimbat tuturor viețile. Sau obiceiurile. Sau ceva... Spre exemplu, deși nu am fost niciodată un nespălat, acum, de fiecare dată când ajung acasă, indiferent unde am fost, mă spăl pe mâini cu apă caldă și săpun. Cred că nu sunt singurul, așa că o să constatăm în rezultatele cercetătorilor britanici (parcă ăia fac mereu cercetări celebre care nu folosesc nimănui, nu?) că a crescut consumul de produse de curățenie pe cap de locuitor.
Deși am card bancar și îl folosesc pentru cumpărături de când mă știu posesor al acestui serviciu, înainte de nebunia asta mai plăteam, din diferite motive (cel principal fiind lipsa terminalelor bancare la comercianți) cu bani cash. De fiecare dată luam restul, toate monedele, indiferent de numărul sau valoarea lor (câteodată sub privirile răutăcioase ale martorilor momentului) și le puneam acasă într o pușculiță, ca să numesc așa de domnește o scrumieră care apoi se golea într o pungă de cadouri (de firmă! :))
Nebunia numită Covid a limitat spre zero plata cash, așa că, de multă vreme mă cam încurca o grămadă de monede, problemă pe care am rezolvat o azi.
La Kaufland există o mașinărie unde poți duce monedele

,

le introduci, cu răbdare, printr o fantă


,


iei chitanța la sfârșitul procedurii


și mergi la biroul de informații unde, după ce stai la coada obișnuită în acest loc, primești un card cadou Kaufland pe care este încărcată suma de bani cu care ai venit de acasă sub formă de metale (grele, pericol mare de străfulgerare în caz de ploaie de vară).


Este un mod interesant de a și ajuta clienții să cheltuiască incomodele monede în magazinele proprii.


  








8 comentarii:

  1. Monedele, cand se aduna prea multe, le dau "la schimb" vanzatoarelor din alimentare - se bucura de fiecare data. 😊 E prea "complicat" ce zici tu dar cred ca e faina ideea - raman in circulatie si monedele de un ban.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi este tare comod să le pun undeva pe toate, fără a mi face un plan ce să fac cu ele. Mai degrabă îmi era comod, acum plătesc extrem de rar cu numerar.

      Ștergere
  2. Jucării pentru persoane mature. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea m-a preocupat asa ceva, dar am vazut si la Lidl o astfel de masinarie. Adica sper ca mai e, ca nu am fost prea atenta la acest obiect. Ideea este ca nu am reusit niciodata sa am prea mult marunt metalic. La Kaufland pare un pic mai elaborat sistemul.
    Cine stie ce mai inventeaza pentru fidelizare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai nou nici eu nu am mărunt, ceea ce am schimbat ieri este de dinainte de pandemie.

      Ștergere
  4. Ingenioasă și foarte utilă mașinărie. Poate se extinde și în alte magazine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt ani buni de când funcționează la Kaufland acest sistem de schimbare a monedelor. La alții nu știu...

      Ștergere