miercuri, 27 martie 2013

Ianuarie

                              2012 este luna în care aproape în toată ţara s-a propagat un freamăt , ca reacţie la nemulţumirile generate de criza economică , la lipsa unei perspective clare a guvernanţilor din acea vreme . Părea că societatea se trezeşte din amorţeală şi că a sosit vremea unor largi proteste de stradă . În mai multe oraşe din România au avut loc manifestaţii împotriva tuturor politicienilor la un loc . Evident că în Bucureşti au avut cea mai mare intensitate şi durată . Uneori lucrurile au scăpat de sub control .
                              În una din serile în care o parte dintre cei ce manifestau au vandalizat o zonă centrală a Bucureştiului , a apărut şi ciocnirea cu jandarmii care erau acolo tocmai pentru a asigura ordinea publică în zonele învecinate locului unde aveau loc protestele . De fapt sunt tot mai convins că aceştia nu aveau nimic în comun cu manifestanţii . Ei bine , întro astfel de ciocnire s-a petrecut un fapt pe care eu îl consider memorabil .  Jandarmii au trecut la urmărirea , prinderea şi reţinerea în vederea identificării celor care rupeau/spărgeau/devastau/incendiau  tot ce le ieşea în cale . În acel iureş , un tânăr a strigat către jandarmul care dorea să-l reţină :
                             - Staţi aşa ! Noi nu suntem huligani !
                             - ????
                             - Noi suntem de la un ,,sait " de cultură !
Jandarmul s-a uitat întrebător la şeful său , care conducea operaţiunea , care , fără să clipească , a hotărât :
                             - Luaţi ,,saitul" de cultură şi băgaţi-l în dubă !
                             Mie mi se pare atât de amuzantă această întâmplare  încât şi acum , când scriu aceste rânduri , zâmbesc cu gura până la urechi ! Tinerii sunt deosebit de ingenioşi în zilele noastre . Jandarmul  a primit un ordin şi spre ghinionul lui , un repoter era în zonă şi filma tot . Iată cum , prin concursul împrejurărilor , poţi deveni celebru când te aştepţi mai puţin !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu