vineri, 15 martie 2013

Termoizolarea

                      Blocurilor este un proces în plin avânt în vremurile prezente . Indiferent că este făcută prin programul public sau pe cheltuială propie , pe lângă confortul termic obţinut mai este ceva : blocul arată ,, ca nou " . Construcţiile din vremea lui Ceauşescu au ajuns să fie toate de un gri   spălăcit , murdar aproape . Aspectul exterior al clădirilor revine în sarcina asociaţiilor de propietari . Dar , din cauza nivelului de trai foarte scăzut , asta este ultima problemă a locatarilor .
                       Îţi este mai mare dragul să priveşti un bloc reabilitat termic . În întregime . Dar ce te faci atunci când , din varii motive , rămân apartamente în starea de dinainte ? Iată cum arată un bloc situat vizavi de gara mică :

 
 
 
 
 
                      Oare cum îi poţi determina pe toţi locatarii să participe la acţiunea de înnoire a blocului ? Este posibil (drept) să condiţionezi în mod instituţional o asemenea lucrare de termoizolarea întregii clădiri ? Fără excepţii ? Şi dacă acolo nu locuieşte nimeni  sau propietatea este în litigiu ? Ce le spui celorlalţi ? Cert este că o aşa rezolvare a problemei este specific ,,Made în România " ! Clujul are proiecte mari în viitor şi nu aceasta este amintirea pe care ne dorim să o păstreze musafirii de pretutindeni !
                      Părerea voastră care este ? Cum vedeţi rezolvarea acestei situaţii ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu